ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

08/12/2005: Το επιστημονικό κέντρο ενημέρωσης και στήριξης παιδιών, εφήβων, αλλά και ενηλίκων "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" διοργάνωσε το Σάββατο 4/12/2005 το Β΄ Πανελλήνιο Συνέδριο οικογενειακών φορέων με θέμα: "Γονείς - παιδιά - εγγόνια: Η αλυσίδα της ελληνικής οικογένειας - δεσμοί αγάπης και παράδοση".
Στο συνέδριο στο οποίο παρευρέθηκαν,μεταξύ άλλων, η Aναπλ.Υπουργός κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, η βουλευτής κ. Κατερίνα Παπακώστα, η αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Τ. Κανελλοπούλου, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου ανέπτυξε το θέμα:
"Η ευρωπαϊκή πορεία της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας".

Η κ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, Πρόεδρος της Διακομματικής Ομάδας “Οικογένεια και Προστασία του Παιδιού”, πoυ αμέσως μετά την εκλογή της ως Ευρωβουλευτής επανίδρυσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσίασε τη νέα διάσταση που αποκτά η πολιτική στήριξης των οικογενειών ενόψει των δημογραφικών προκλήσεων καθώς και την ανάγκη υποστήριξης της ελεύθερης επιλογής των νέων να δημιουργήσουν ή να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.
“Οι στάσεις ζωής, οι αξίες και τα ιδανικά που και σήμερα μέσα στην ποικιλομορφία των ελληνικών οικογενειών εξακολουθούν να αναγνωρίζονται ως θεμέλια της διαγενεακής αλληλεγγύης, όχι μόνο πρέπει να στηριχθούν, αλλά και να προβληθούν ως παράδειγμα στον ευρωπαϊκό χώρο”, τόνισε χαρακτηριστικά.Όπως, εξάλλου, δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη λήξη του συνεδρίου, είναι πολύ θετικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των οικογενειών που θα θελήσουν να αποκτήσουν και τρίτο παιδί. "Εκτός όμως από την επιδοματική ενίσχυση και τη φοροαπαλλαγή, η στήριξη των οικογενειών πρέπει να προέλθει από την ευνοϊκή αποδοχή και την υποστήριξή τους από όλα τα μέλη της κοινωνίας. Η ενίσχυση των γεννήσεων δεν επιτυγχάνεται μόνο με τεχνητά μέσα, αλλά κυρίως με την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη των γενεών”, κατέληξε η κ.Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου.

1 σχόλιο:

FAMILY AND THE PROTECTION OF CHILDHOOD είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.