ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

20/11/20008: Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Παιδιά, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερώτηση σχετικά με την πρόοδο των προτάσεων και των δράσεων για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
(ψήφισμά του 0A6-520/2008), εξέφρασε την υποστήριξή του για την Ανακοίνωση της Ευρ. Επιτροπής "Προς μια Στρατηγική για τα Δικαιώματα του Παιδιού" και έθεσε συγκεκριμένα αιτήματα.

Μετά την Ανακοίνωση της Ευρ. Επιτροπής για την Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής, στην ΕΕ, το ΕΚ υπερψήφισε μακροσκελέστατη Έκθεση με την οποία καλύπτει τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών στην Ευρώπη.

Με τους στρατηγικούς στόχους 2005-2009, "Ευρώπη 2010: Ευημερία, Αλληλεγγύη και Ασφάλεια", ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει το ενδιαφέρον για τα παιδιά στους κύριους άξονες προτεραιοτήτων και αναγνωρίζει τη σημασία της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της οικονομικής εκμετάλλευσης και κάθε μορφής κακομεταχείρισης ή στέρησης εις βάρος των ανηλίκων.

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της κατάρτισης σε όλες τις βαθμίδες, για την προστασία της υγείας και για την βιώσιμη ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος αφορούν άμεσα και έχουν αντίκτυπο στη ζωή των νεαρών Ευρωπαίων, καθώς συμπληρώνουν τις εθνικές πολιτικές των κρατών -μελών.

"Ο παγκόσμιος εορτασμός μιας μέρας για τα παιδιά σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης σηματοδοτεί την αυξημένη προσοχή που απαιτείται να επιδείξουν οι πολιτικοί και οι πολίτες για να μην αποτυπωθούν οι συνέπειες της κρίσης στη ζωή, στην εκπαίδευση, στην υγεία και γενικότερα στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών", δήλωσε η Μ. Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της κας Παναγιωτοπούλου - Κασσιώτου, τηλ. 003222847447. e-mail: marie.panayotopoulos-cassiotou@europarl.europa.eu.

Δεν υπάρχουν σχόλια: